Put do savršenstva

 

Savršena kafa nije slučajnost. To znači da beskompromisno pomeramo granice na svakom koraku dugog lanca vrednosti, od drveta do šoljice, sa namerom da stvorimo našu Nespresso kafu za Vaše zadovoljstvo.

Savršena kafa nije nešto što može biti prepušteno slučaju.

Savršeno uživanje u kafi nije slučajnost: ono se stvara  namerno, dosledno i bez kompromisa, šolju po šolju, poštujući naše principe.

Na složenom putu od zrna do šoljice postoje brži i jeftiniji načini obavljanja stvari nego što ih mi obavljamo. Ali ne postoji bolji način.

Znajući da jedno neispravno zrno može pokvariti čitavu seriju, preuzimamo kontrolu nad kvalitetom do samog kraja - sa namernom posvećenošću detaljima na svakom koraku.

 
Testimonial

U našem AAA programu održivosti kvaliteta, zajedno sa našim uzgajivačima kafe učimo kako da poboljšamo njihove plantaže. Na kraju, uzgajivači su ti koji najbolje razumeju drvo kafe.

HUAN DIEGO, Nespresso AAA mendžer u Kostarici

 

Često nas pitaju zašto naše kafe zovemo Grand Cru?

 

Termin smo pozajmili iz sveta vina jer je najsličniji konceptu kako vidimo naše kafe. U vinskoj industriji, termin Grand Cru može se dati vinima najvišeg kvaliteta.

Nespresso izbor počinje najboljim sirovinama koje možemo pronaći, jer samo najbolji početak obećava neverovatnu šoljicu kafe. Počinjemo poreklom kafe posebnog kvaliteta koji zadovoljava stroge fizičke kriterijume i specifične profile ukusa, a koji su neophodni za stvaranje prepoznatljive Nespresso kafe.

Odgovorni izvori imaju najbolji ukus

Naš pristup zahteva još jedan nivo selekcije koji se odnosi na održivost drveta kafe, kao i kafe u celini.

Kako bismo osigurali budućnost kafe, 2003. godine smo, u saradnji sa neprofitnom organizacijom Rainforest Alliance, pokrenuli program Nespresso AAA Sustainable Quality™. Kroz ovaj pristup Nespresso će osigurati snabdevanje kafom vrhunskog kvaliteta u budućnosti, dok će uzgajivačima kafe obezbediti veće prihode i zaštitu životne sredine. A naša posvećenost ide i dalje od ovoga, a to su dugoročna saradnja i stalna lojalnost uzgajivačima koji su u programu.

 
Testimonial

Naš sistem sertifikacije pozitivno utiče na hiljade uzgajivača i njihovih porodica, kao i na životnu sredinu.

Chris Wille, direktor programa Rainforest Alliance

Nespresso je posvećen
 

 Kvalitetu


Najkvalitetnija kafa


Održivosti


Prirodno okruženje


Produktivnosti

Dugoročni odnosi sa našim uzgajivačima
Ubiranje kvaliteta sa najboljih teroara

Plod drveta Coffea Rubiaceae, kafa, raste između severnog i južnog povratnika.

Kao i vino, i dobra kafa svoje karakteristike uzima iz svog teroara, i one su rezultat harmonije zemljišta, vremenskih uslova, vrste i nadmorske visine. Plod drveta kafe nazivamo "trešnja", jer kada je zreo ima jarko crvenu boju i trešnjastog je oblika. Kao i svako drugo voće, tako i kafa ima najbolji ukus kada je potpuno zrela.

Trešnja je kafi kao grožđe vinu

Plodovi istog drveta sazrevaju različitom brzinom i zbog toga bi trebalo da se ubiraju u različito vreme.

Kako bi se ubrali samo zreli plodovi, većina kafa koje Nespresso koristi bere se ručno. Iako zahteva više vremena i novca, ovim se obezbeđuje najbolji kvalitet, jer su zrna koja su zelena ili prezrela eliminisana.

Od francuske reči "terre" (zemljište), teroar označava definisanu oblast gde su uslovi za uzgajanje slične nadmorske visine, sastava zemljišta i klime (temperatura, padavine, sunce, vlažnost, itd.).


 

 
Nisu sva zrna jednaka

Što je bolje razvrstavanje, to su konzistentnija zrna ... što je ravnomernije prženje, to je na kraju ujednačenija šoljica kafe.

Zaštita kvaliteta kroz sve faze, od plantaže do šoljice, zahteva od nas da izvršavamo stalne i sistematske fizičke provere i provere ukusa: pre pakovanja kafe na mestu porekla, pre transporta morskim ili vazdušnim putem, i ponovo po dolasku u Evropu. Testiranje ukusa (ili "šoljice") garantuje da je odabrana samo najbolja, najčistija kafa.

Baš kao što proizvođač parfema stvori harmoniju od njegovih sastojaka, tako i naši majstori za mešanje kafe stvaraju aromatične kompozicije.

Naše Nespresso kafe razvijamo u kompoziciju mešavina poput čarobne alhemije. Nespresso degustatori kafe su intenzivno obučeni, sertifikovani i resertifikovani svaka 3 meseca zbog njihove sposobnosti da identifikuju kvalitet. Senzorna procena proteže se dalje od fizičkih atributa, povezujući ukus sa vrstama, teroar i brigu u uzgajanju.

U Švajcarskoj razvijamo naše Nespresso kafe u kompoziciju mešavina poput čarobne alhemije. Biramo određena porekla kafe zbog njihovih jedinstvenih karakteristika (aroma, ukus, telo itd.), kombinujući sastojke u proporcijama koje mogu da poboljšaju njihovu individualnu briljantnost.

 
Pročitajte više

Kao što proizvođač parfema stvara harmoniju od njegovih sastojaka, tako se i naši majstori za mešanje kafe razumeju u transformaciju mirisa i ukusa. Kako ove veštine praktikujemo više od 25 godina, stvaranje Nespresso kvaliteta je umeće, a ne slučajnost.

Skladne mešavine različitih vrsta kafa otkrivaju bogatstvo ukusa, i svaka vrsta svojim izuzetnim karakteristikama doprinosi sveukupnom ukusu. Dve glavne komercijalne vrste kafa, Arabica i Robusta, daju posebne karakteristike mešavini. Kafa obe vrste mora da prođe najstrožije fizičke, senzorne i održive testove.

Dok Arabica daje prefinjenost, kiselost, jasnoću i eleganciju, Robusta daje snagu, telo, teksturu i arome čiste kafe. Nespresso koristi između 90% i 95% Arabice sa nekim Robustama, kako bi začinili određene Nespresso kafe ili stvorili jedinstvene karakteristike u drugima.

Testimonial 3

Za svaku kafu, Nespresso bira samo najbolja zrna na svetu.

Nespresso stručnjak za kvalitet, Green coffee

 

Teroar-specifično prženje za teroar-specifične arome

Prženje i mlevenje su vitalne faze u stvaranju Nespresso kafe, jer tu otkrivamo pun ukus i aromatični potencijal zrna sirove kafe.

Pravilno prženje zavisi od vremena, temperature i drugih parametara koji najbolje odgovaraju svakoj mešavini, čime se omogućava da do izražaja potpuno dođu karakteristike porekla.

Pročitajte više

Dok loše prženje može upropastiti najfiniju kafu, stručna tehnika izdvaja najbolje od svakog sastojka, balansirajući specifične karakteristike porekla i dajući mogućnost svakoj kafi da pokaže svoju jedinstvenu ličnost. Zbog toga, Nespresso razvija specifičan profil prženja za svaku mešavinu.

U zavisnosti od tehnike prženja, ista kafa može dati veoma različite rezultate. Znajući karakter naših zrna, pržimo svako sa ciljem da optimizujemo i maksimizujemo njegov ukus. Poreklo, vrsta, isporuka, serija ... sve ove varijable utiču na prženje. Naše stručno razumevanje osigurava konzistentnost kafe, iz godine u godinu, bez obzira na sezonske fluktuacije.

Mlevenje po meri za optimalnu ekstrakciju

Na kraju, mlevenjem se omogućava da kafa oslobodi svoje arome, što ga čini bitnim korakom u stvaranju iskustva Nespresso kafe.

Zbog toga, tehnika mlevenja optimizuje kvalitet ekstrakcije i kvalitet kafe u šoljici. Kako se svaki tip kafe ili mešavine ekstrahuje drugačije, naš pristup mlevenju nije jednak, već se razlikuje, veoma je individualizovan i prilagođen kako bi se dobila najkvalitetnija šoljica Nespresso kafe.

 
 

Zadržavanje svežine: čuvamo arome za Vašu šoljicu


Nespresso je stvorio hermetički zatvorenu aluminijumsku kapsulu kao optimalan način za čuvanje svežine.

Dizajnirali smo aluminijumske kapsule koje su potpuno nepropusne i imaju sposobnost da štite oko 900 isparljivih aroma kafe. Hermetičko zatvaranje na ovaj način sprečava oksidaciju i garantuje optimalnu svežinu kafe. Od završetka prženja pa na dalje, sva prerada je u kontrolisanoj atmosferi, kako kiseonik ne bi došao u dodir sa kafom na putu ka inkapsulaciji.

Pročitajte više

Materijal je takođe favorizovan jer može da se reciklira beskonačno mnogo puta i stoga, ne samo da održava integritet kvaliteta i ukusa, već nije jednokratan resurs. U poređenju sa proizvodnjom primarnog aluminijuma, recikliranje aluminijskih proizvoda koristi samo 5% energije i emituje samo 5% gasova staklene bašte. Deo naše vizije bio je da proširimo kapacitete za prikupljanje iskorišćenih kapsula na više od 80% krajem 2013. godine, a taj cilj dostigli smo godinu dana ranije od planiranog.

U krajnjem koraku osigiranja kvaliteta ka kupcu, procesu ekstrakcije, sveobuhvatni sistem Nespresso kvaliteta osigurava da gotove kapsule odgovaraju aparatima na način na koji pružaju sve ukuse koji su pažljivo traženi, odabrani, prženi, mleveni i upakovani ... Drugim rečima, da služi kao krajnji rezultat svih prethodnih koraka. Naši sistemi za pripremu kafe funkcionišu na pravilnoj temperaturi vode, pravilnoj količini i pravilnom pritisku za svaku Nespresso kafu, kako bi se u šoljicu isporučio obećan kvalitet.

Osim što čuva svežinu, aluminijum može da se reciklira beskonačno mnogo puta. Nespresso Research & Development je imao za cilj da obezbedi da izabrani materijal, ne samo sačuva arome na kojima smo toliko radili, već i da je ekološki prihvatljiv. U poređenju sa proizvodnjom primarnog aluminijuma, reciklaža aluminijumskih proizvoda troši samo 5% energije i emituje samo 5% gasova staklene bašte.

Espresso linija kafe

Volluto decaffeinato
Volluto decaffeinato
Cosi
Cosi
Volluto
Volluto
Capriccio
Capriccio

Limited Edition linija kafa

Papua New Guinea
Papua New Guinea
Miami
Miami
Forest Black
Forest Black
Nicaragua La Cumplida Refinada
Nicaragua La Cumplida Refinada

Ispirazione Italiana linija kafa

Ispirazione Genova Livanto
Ispirazione Genova Livanto
Ispirazione Roma
Ispirazione Roma
Ispirazione Palermo Kazaar
Ispirazione Palermo Kazaar
Ispirazione Firenze Arpeggio Decaffeinato
Ispirazione Firenze Arpeggio Decaffeinato
Ispirazione Firenze Arpeggio
Ispirazione Firenze Arpeggio
Ispirazione Ristretto Italiano Decaffeinato
Ispirazione Ristretto Italiano Decaffeinato
Ispirazione Ristretto Italiano
Ispirazione Ristretto Italiano
Ispirazione Napoli
Ispirazione Napoli
Ispirazione Venezia
Ispirazione Venezia

Barista Creations linija kafa

Cocoa Truffle
Cocoa Truffle
Corto
Corto
Chiaro
Chiaro
Scuro
Scuro
Vanilla Éclair
Vanilla Éclair
Caramel Creme Brulee
Caramel Creme Brulee

Reviving Origins linija kafa

KAHAWA YA CONGO
KAHAWA YA CONGO

World Explorations linija kafa

Buenos Aires Lungo
Buenos Aires Lungo
Vienna Linizio Lungo
Vienna Linizio Lungo
Cape Town Envivo Lungo
Cape Town Envivo Lungo
Stockholm Fortissio Lungo
Stockholm Fortissio Lungo
Shanghai Lungo
Shanghai Lungo
Tokyo Vivalto Lungo
Tokyo Vivalto Lungo

Master Origins linija kafa

Colombia
Colombia
Ethiopia
Ethiopia
Indonesia
Indonesia
India
India