Poreklo
Savršena kafa nije slučajnost. To znači da beskompromisno pomeramo granice na svakom koraku dugog lanca vrednosti, od drveta do šoljice, sa namerom da stvorimo našu Nespresso kafu za Vaše zadovoljstvo.
Odakle dolazi Nespresso kafa?


































Fortissio Lungo
BOGATA I PUNA
Kao i u doba jedrenjaka, zrna indijske Malabar Arabice izložena su monsunskim vetrovima nakon berbe kako bi se istakao njihov prepoznatiljiv aromatični profil. Mi ih mešamo sa zrnima latinoameričke Arabice kako bismo kreirali Lungo sa zaista intenzivnim karakterom. Ovaj Lungo punog tela, bogate arome, izražava se divnim slatkim notama žitarica i pečenog slada, i pruža prijatnu gorčinu sa izuzetnom punoćom na nepcu, zahvaljujući svojoj zaokruženosti i glatkoj teksturi.

Vivalto Lungo
KOMPLEKSNA I UJEDNAČENA
Kompleksan a ujednačen spoj južnoameričkih Arabica koje se uzgajaju na velikoj nadmorskoj visini, među kojima su "Cerrado" iz Brazila i istočnoafrička Arabica. Vivalto Lungo kombinuje pržene i suptilne cvetne note. Odvojeno prženje zrna poboljšava karakter svakog porekla.

Envivo Lungo
MOĆNA I KARAMELIZOVANA
Nespresso eksperti su posebno kreirali Envivo Lungo kao kafu za jutro. To je produžena kafa koja stimuliše čula kroz svoj visok intenzitet i velikodušan karakter. Ova tamno pržena kafa je mešavina prepoznatljive Arabice iz Indije sa Robustom iz Meksika. U šolji otkriva svoj moćan karakter i puno telo, pržene note i bogate mirise koji podsećaju na aromatično drvo i đumbir.

Vivalto lungo decaffeinato
SLOŽENA I UJEDNAČENA
Kompleksna a ujednačena mešavina, Vivalto Lungo Decaffeinato ima isti bogat karakter kao i originalna Vivalto Lungo kafa: pržene, lagano drvenaste note sa slatkim žitaričnim i suptilnim cvetnim notama. To je čista mešavina Arabica nekoliko porekla uključujući Južnu Ameriku i Istočnu Afriku. Aromatični profil ovih kafa pažljivo je očuvan tokom procesa dekofeinizacije, koji čuva pravu prirodu kafe, omogućavajući nam da održimo jačinu i punoću njenih aroma.

Colombia
VOĆNA I VIBRANTNA
Master Origin Colombia sa kasno branom Arabicom sadrži samo opranu kolumbijsku Arabicu sa velikih nadmorskih visina. Da li možete da osetite živahnu kiselost i nalet vinsko voćnih aroma? Njih dobija zahvaljujući uzgajivačima koji su se usudili da čekaju duže kako bi brali plodove.

Ethiopia
CVETNA I BISTRA
Ovo je najfinija Arabica iz Etiopije - dekadentno aromatična. Ima aromu cveta pomorandže, ali bogate voćne note potiču od kafe sušene na suncu u Master Origin Ethiopia kafi sa suvo procesiranim Arabicama. Neprekidno ručno okretanje trešnje kafe kako bi se osiguralo jednako sušenje zahteva veliku pažnju. A uzgajivači iz Etiopije koriste ovaj metod duže nego bilo ko drugi.

Nicaragua
SLATKA I HARMONIČNA
Da je "Black-Honey" obrada lak put do medne kafe, svi bi je tako obrađivali. Ali na to se samo nekoliko uzgajivača usuđuje. To je retka procedura, jer zahteva precizno praćenje. Master Origin Nicaragua sa "Black-Honey" obrađenom Arabicom sadrži ovu kafu. Ona daje ovim Arabicama iz Nikaragve satenski glatku teksturu i slatke note žitarica.

India
INTENZIVNA I ZAČINJENA
Master Origin India sa monsunskom Robustom dobija svoje intenzivne, drvenaste, začinjene arome od monsunske Robuste umešane u indijsku Arabicu. Monsunska kafa je jedinstvena za jugozapadnu obalu Indije. Mesecima monsunski vetrovi kvase i suše zrna. To imitira nekadašnje plovidbe do Evrope.

Indonesia
BOGATA I DRVENASTA
Master Origin Indonesia sa wet-hulled Arabicom je trka protiv kiše. Uzgajivači sa Sumatre na ovaj način obrađuju svoju kafu zbog vlažne klime. Oni uklanjaju ljusku kafe dok je ona još uvek mekana i vlažna, pa se tako zrna brže suše. Ova metoda je njima jedinstvena i daje klasični indonežanski ukus - baršunasto pun, neobuzdano aromatičan sa notama sušenog duvana.

Volluto decaffeinato
SLATKA I LAGANA
Izuzetno slatka i nežna, Volluto Decaffeinato ima iste bogate ukuse i zaokruženo telo kao i originalna Volluto kafa. Odabrana čista zrna Arabice iz Južne Amerike se svetlo i odvojeno prže kako bi se istakle njihove specifičnosti i otkrile note sveže, voćne i note slatkog biskvita. Aromatični profil ovih kafa pažljivo je očuvan tokom procesa dekofeinizacije, koji čuva pravu prirodu kafe, omogućavajući nam da održimo jačinu i punoću njenih aroma.

Cosi
BLAGA I DELIKATNO PEČENA
Mešavina Arabica iz Istočne Afrike, Centralne i Južne Amerike koja je svetlo pržena kako bi se sačuvale citrusne note koje kreiraju karakter Cosi kafe. Ova veoma osvežavajuća limunasta nota razvija se na laganom telu.

Volluto
SLATKA I LAGANA
Izuzetnog mirisa, Volluto ima zaokruženo telo, sa notama slatkog biskvita i laganim voćnim notama. Svetlo pržena kombinacija Arabica iz Brazila i Kolumbije, omogućava da se izrazi sva lepota ove kafe.

Capriccio
BOGATA I PREPOZNATLJIVA
Capriccio je espresso ujednačenih aroma, sa blagom kiselošću i veoma karakterističnom notom žitarica. Sastoji se od Arabica iz Južne Amerike, uključujući Brazil, u idealnim razmerama, i dodatkom svetlo pržene Robuste.
Pođite na put do severnog i južnog povratnika, gde voće egzotičnog drveta Coffea Rubiaceae, jarko crvene boje, preuzima svoj karakter iz svog teroara, svog okruženja.
Poreklo i vrste
Ukus Nespresso kafe zavisi od njene mešavine i teroara.

MEŠAVINE
Različite vrste Arabice i Robuste.

TEROAR
Nadmorska visina, sastav zemljišta i klima

U našem AAA programu održivosti kvaliteta, zajedno sa našim uzgajivačima kafe učimo kako da poboljšamo njihove plantaže. Na kraju, uzgajivači su ti koji najbolje razumeju drvo kafe.
HUAN DIEGO, Nespresso AAA mendžer u Kostarici
Verujemo da svaka šoljica Nespresso kafe ima potencijal, ne samo da isporuči trenutak zadovoljstva našim potrošačima, već i da obnovi, dopuni i oživi ekološke i ljudske resurse. Program Positive cup zasniva se na stalnom usavršavanju i inovativnim rešenjima za održivost, kako bi se stvorio pozitivni uticaj duž lanca vrednosti, od uzgajivača kafe do Nespresso potrošača. Ovo je naše obećanje održive potrošnje članovima našeg kluba.
Naše ambicije i ciljevi za 2020:
- 100% održivi izvori kafe
- 100% odgovorno upravljanje aluminijumom
- 100% smanjenje emisije ugljenika