








- NSZ
Video

Intensity: 9

Espresso 40ml
World Explorations Rio de Janeiro Espresso odražava duboko ukorenjeno nasljeđe Brazila u uzgajanju i ispijanju kafe kao i duh ovog živahnog i živopisnog grada. Intenzivna, egzotična i baršunasta espresso kafa napravljena isključivo od brazilske Arabike. Njen jedinstveni dodir sandalovine i note začinskog bilja pružiće vam uvid u brazilski način života.
Ukusi kafe variraju u ovoj prostranoj zemlji i to oslikava složenost naše mešavine. Skupili smo zrna iz okruga Cerrado, regije Espirito Santo, i poznatu sortu Burbon iz regije Minas Gerais. Ovom mešavinom slavimo neke od najboljih brazilskih regija, kultni metod obrade zrna i nadaleko poznatu raznolikost.
Kada ste najveći svetski proizvođač kafe, ponosite se svojim proizvodom. World Explorations Rio de Janeiro Espresso je kreativna interpretacija brazilske Cafezinho kafe, mešavina brazilskih Arabika.
OPIS
Egzotična i baršunasta, ova mešavina brazilskih Arabika tamno je pržena kako bi se poboljšalo telo i gorčina koja je potrebna za jedinstven Cafezinho karakter.
U šoljici ove kafe osetićete note oraha, sandalovine, ruzmarina i timijana koje odražavaju strast i duh koji se kriju iza kafe Carioca i kafe iz Rio de Žaneira.
Tamno prženje ove mešavine i pun, gorak, prženi karakter pozivaju na dodavanje šećera ili čak produžavanje kafe istom količinom tople vode ( a la carioca).
Popijte ga kao Brazilci: Dospite u svoj espreso toplu vodu da biste okusili tipičnu kafu Carioca.
SENZORNI PROFIL
Šolja prijatne gorčine i baršunaste teksture sa neočekivanim notama oraha, sandalovine i začinskog bilja koje podseća na majčinu dušicu i ruzmarin.
PROCES PRŽENJA
Zrna iz regije Espirito Santo se prže odvojeno za optimalno vreme kako bi se sačuvale note aromatičnog bilja. Zrna poreklom iz drugih regija se prže zajedno u tamnom stepenu prženja i mnogo duže da bi se poboljšalo telo, intenzitet i izrazile gorke note.
OPIS SA MLEKOM
Odmerite zapreminu kafe na 25ml da biste napravili ukusan Cappuccino koji donosi slane, gorke i pržene nota koje podsećaju na slani kikiriki. Ili dodajte 40 ml kafe u 100 ml penušavog mleka da biste napravili Latte Macchiato sa slatkim, nežnim notama oraha.
REČ EKSPERATA: “Ova kafa me vodi pravo nazad na brazilsku farmu na kojoj sam rođen. Neki kažu da miris ima najjaču vezu sa pamćenjem, i sa tom činjenicom se ne mogu složiti. Za mene je ukusna prežene kafe ono što podseca na dom ."
Marcelo Zanetti – Global Coffee Expertise Manager