ORIGINAL LINIJA 

KLASIČNO ESPRESSO ISKUSTVO

 

 

ORIGINAL LINIJA KAFA

ORIGINAL TEHNOLOGIJA
 

 

 

 

VELIKI IZBOR RAZLIČITIH MEŠAVINA

33 RAZLIČITE KAPSULE 

Uživajte u autentičnom iskustvu kafe. 33 različite kapsule sadrže čistu, prženu, mlevenu kafu, dobijenu na održiv način iz zemalja koje uzgajaju kafu širom sveta.

Birajte iz širokog spektra mešavina, svaka sa svojim individualnim karakterom i intenzitetom, za pripremanje kraćih šoljica Ristretto i Espresso kafe, do većih Lungo, Americano ili  recepata s mlekom.

 

Saznajte više o Original liniji kafa

 

 

 

 

 

 

 

 

IZUZETNO BOGATA

KREMA

AUTENTIČAN KARAKTER KAFA

Prepustite se uživanju u Nespresso kafi kremaste i guste kremi. Svaka kafa je prekrivena gustom kremom koja čuva specifične arome svake mešavine.

Da li ste znali da dve kapsule iz Originalne linije nemaju iste karakteristike? Otkrijte koje je vaše omiljeno autentično iskustvo kafe.

Saznajte više o Original liniji kafa

 

 

Uživajte u nizu aroma i mešavina kafe koju prekriva gusta, bogata krema.
Bilo da više volite kratke ili duže, intenzivne ili kafe bez kofeina,
osetite jedinstveno espresso iskustvo. 

 
SISTEM EKSTRAKCIJE POD PRITISKOM

 

JEDNOSTAVNA PRIPREMA

 

Više volite kratku ili dužu kafu? Možete dobiti najbolje stvarajući čista i jednostavna espresso iskustva, uključujući Ristretto, Espresso, Lungo kafe ili Americano, Cappucccino, Latte ili ledene recepte.

Tajna leži u ekstrakciji pod visokim pritiskom od 19 bara koja oslobađa sveže arome i bogate ukuse iz mešavine kafe iz svake kapsule. Šoljica za šoljicom. Jednim pritiskom na dugme.

 

Upoznajte se sa aparatima iz Original linije

 

 

 

PO VAŠEM UKUSU

 

ASORTIMAN NESPRESSO KAFA

Sve Nespresso kafe se odlično slažu sa mlekom. Čak i kafe delikatnijeg i nežnijeg karaktera dobijaju iznenađujuće nove dimenzije kada se kombinuju sa mlekom, mlečnom penom ili kremom. Ovo stvara skoro beskonačnu paletu varijacija ukusa.

 

U zavisnosti od toga koju kafu koristite, Cappuccino ili Latte Macchiato mogu imati mnogo različitih ukusa.

 

 

 

 
NAJČEŠĆE POSTAVLJANA PITANJA
Kakva je razlika između Vertuo i Original linije?

Možete pripremati Espresso ili veće šoljice kafe uz Vertuo sistem
- od kratke espresso kafe, Gran Lungo, ili slatke kafe veće Mug šoljice  prelivene glatkom i izdašnom kremom. Iza kulisa je tehnologija koja koristi  Centrifusion™ ekstrakciju, prepoznaje svaku kapsulu i prilagođava parametare pripreme u skladu sa tim da bi se stvorila savršena kafa različitih stilova. Uz Original sistem, takođe možete uživati u istom autentičnom ukusu kafe
- od Ristretto, Espreso, Lungo, do Americano kafe ili recepata s mlekom. Aparati Original linije  koriste sistem za ekstrakciju pod visokim pritiskom od 19 bara za oslobađanje svežih aroma iz svake kapsule.

Probajte da napravite različite recepte za kafu s mlekom, Cappuccino ili Latte takođe koristeći Aeroccino ili integrisane sisteme jednim dodirom na dugme.

Mogu li da recikliram iskorišćene kapsule?
Sve Nespresso kapsule su napravljene od aluminijuma i mogu se reciklirati. Odnesite svoje iskorišćene kapsule u najbližu Nespresso prodavnicu. Dodavanjem i ovog koraka, reciklaže kapsula, u svoj ritual uživanja u kafi, vaša kafa neće samo imati dobar ukus, već ćete i Vi imati dobar osećaj.
Šta se nalazi u kapsuli?
Svaka kapsula sadrži visokokvalitetnu, posebno odabranu mlevenu kafu iz zemalja koje uzgajaju kafu širom sveta. Počinjemo sa odabirom i branjem najkvalitetnijih trešanja. Sarađujemo sa 110.000 farmera koji su posvećeni uzgoju ovih raritetnih zrna. Izaberite iz širokog spektra kapsula onu koja najviše odgovara vašem profilu. Svaka kafa ima svoj prepoznatljiv karakter i arome.
Zašto savršena šoljica kafe nije nešto što se može prepustiti slučaju?
Ništa nije važnije od toga da svaki put uživate u istoj visokokvalitetnoj kafi. Od zrna do vaše šoljice, kvalitet i održivost vaše kafe su najvažniji za nas. Naša posvećenost se ogleda u tome da osiguramo da uživate u kafi najvišeg mogućeg kvaliteta, bez granica. Radimo na našem AAA programu održivog kvaliteta sa Rainforest Alliance-om od 2003.godine kako bismo bili sigurni da dobijemo savršenu šoljicu kafe za Vas.
Koji ukusi Nespresso kafe su dostupni?
Svaka Nespresso kapsula je drugačijeg ukusa. Intenzivna ili nežna, sirupasta ili kremasta, Nespresso svet Vas čeka.
Koliko kofeina ima u Nespresso kapsulama?
Različite naučne studije pokazuju da unos 300 do 400 mg kofeina dnevno iz svih izvora na odraslu zdravu osobu ne ostavlja nikakve negativne efekte po zdravlje.
Izraženo u šoljicama, to znači da 300-400 mg kofeina obično predstavlja 4-5 šoljica Nespresso kafa iz Original linije, ili 2 do 5 šoljica kafe iz Vertuo linije koje mogu da variraju u zavisnosti od mešavine.
Međutim, zvanične preporuke za trudnice i dojilje su sledeće:
- smanjiti unos kofeina na 200-300 mg dnevno,
- ekvivalentno 3 do 4 šoljice Nespresso kafe iz Original linije dnevno, 1 do 4 šoljice za Vertuo liniju.
Da li su sve Nespresso kafe dobre da se kombinuju sa mlekom?
Da, naravno, zavisi od toga šta želite. Npr: Kazaar je  kafa koje će sačuvati svoj prženi karakter za razliku od nežnih kafa kao što je Volluto koje se više razvija sa mlekom. Intenzivne kafe imaju jedinstvenu sposobnost da zadrže svoju prženu, zadimljenu i prijatnu gorčinu, čak i uz dodatak mleka u receptima. S druge strane, svetlije pržene kafe će razviti note karamele/ biskvita kada se pripremaju sa mlekom. Za slatka iskustva možete pripremati različite kreativne recepte.
Koja je razlika između zrna i trešnje kafe?
Trešnja je plod drveta kafe, dok se zrna nalaze unutar trešnje i biće ispržena i samlevena i čine Vašu omiljenu šoljicu.
Šta je idealna priprema kafe?
Kafa je veoma raznovrsno piće koje se može piti i pripremati na mnogo načina. Nespresso vam predlaže aparat i kafu kako bi vam pružili savršenu šoljicu kafe, svaki put. U zavisnosti od mešavine koju odaberete, možete imati veoma jaku italijansku, poput espresso kafe, dužu kafu, ili kafe sa aromom čokolade.

PRIDRUŽITE SE NESPRESSU 

ISTRAŽITE PONUDU APARATA
IZ ORIGINAL LINIJE