Rečnik
03.09.2018.

Čulo mirisa

Čak i pre nego što prinesete espresso ustima, možete namirisati arome koje se oslobađaju iz šoljice. Uglavnom se prvo oslobađaju najlakše, najdelikatnije i aromatične note, cvetne za Vivalto, note limuna za Cosi, crvenog voća za Decaffeinato. Promešajte kafu kašikom, i teže, više pržene note će se pojaviti, note žitarica za Capriccio, drvenaste note za Romu i kakao note za Arpeggio.

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

03.
Sep.
2018.
Rečnik
Kiselost je osnovni ukus, koji detektuje čulo ukusa na jeziku. Kao sok od limuna, stvara živopisan osećaj na stranama jezika. Kiselost daje kafi krepki oseća...
03.
Sep.
2018.
Rečnik
Nagoveštaj citrusnog voća, obično limuna ili bergamot narandže.
03.
Sep.
2018.
Rečnik
U italijanskim barovima, ovo je ime dato osobi koja je obučena za pravljenje espressa, a koja je takođe zadužena za pripremanje svih napitaka od kafe: cappuc...
string(0) ""
string(0) ""