Čak i pre nego što prinesete espresso ustima, možete namirisati arome koje se oslobađaju iz šoljice. Uglavnom se prvo oslobađaju najlakše, najdelikatnije i aromatične note, cvetne za Vivalto, note limuna za Cosi, crvenog voća za Decaffeinato. Promešajte kafu kašikom, i teže, više pržene note će se pojaviti, note žitarica za Capriccio, drvenaste note za Romu i kakao note za Arpeggio.
- Nespresso Srbija
- Rečnik
- Čulo mirisa
Trenutno nema komentara
Slični članci
03.
Sep.
2018.
Rečnik
Kiselost je osnovni ukus, koji detektuje čulo ukusa na jeziku. Kao sok od limuna, stvara živopisan osećaj na stranama jezika. Kiselost daje kafi krepki oseća...
03.
Sep.
2018.
Rečnik
U italijanskim barovima, ovo je ime dato osobi koja je obučena za pravljenje espressa, a koja je takođe zadužena za pripremanje svih napitaka od kafe: cappuc...