Sistem ekstrakcije visokog pritiska Nespresso mašina, u kombinaciji sa svežinom i kvalitetom kafe, prirodno proizvodi gustu, glatku kremu. Nakon pripreme, espresso nastavlja da se razvija. Najpre se javljaju cvetni ukusi, dok su drugi, uključujući teže, više pržene arome, sporiji. Krema je od suštinskog značaja za oslobađanje i zaštitu ovih aroma. Neposredno nakon ekstrakcije, krema, koja se prirodno formira od tečne kafe i vazduha, stimuliše oslobađanje aroma iz šolje. Zatim kada se smiri, uloga kreme se menja i ona formira "pokrivač" na kafi, sprečavajući da nestanu isparljive arome. Kvalitet kreme daje važan prvi utisak Vašeg espressa i prirodno utiče na način na koji ga Vi doživljavate, tako što podstiče Vaš apetit pre degustacije.
03.
Sep.
2018.
Rečnik
Kiselost je osnovni ukus, koji detektuje čulo ukusa na jeziku. Kao sok od limuna, stvara živopisan osećaj na stranama jezika. Kiselost daje kafi krepki oseća...