





- NSZ
Video

Intensity: 6

Espresso 40ml
Iako je za terase pariskih kafea specifično „ filozofiranje“, jedno pitanje nije za diskusiju - kategorički je prihvaćeno da ovaj grad svetlosti ima kulturu kafea kao nijedan drugi. World Explorations Paris Espresso je kafa iz klasičnog pariskog kafea, prilagođena savremenim ukusima. Naša mešavina kombinuje svetlo prženu Arabiku sa primesama visokokvalitetne Robuste da bi pružila složene ukuse i delikatnu gorčinu, uz suptilnu citrusnu osvežavajuću notu zaslađenu mekom notom žitarica i biskvita.
Dizajniran tako da se može ekstrahovati kao Espresso ili Lungo, World Explorations Paris je za svakog posetioca kafea. Ako bi ova šoljica sedela preko puta vas za stolom, to bi bio jedan dobar sagovornik — World Explorations Paris Espresso je isti kao i atmosfera koju stvara. Upotpunite uživanje u kafi uz tart, svež kroasan ili uz dodatak toplog mleka.
Pariz se može pohvaliti bogatom kulturom kafea - gde ljudi uživaju u filozofiranju uz kafu. World Explorations Paris Espresso vas vodi u ovaj grad svojim izbalansiranim karakterom lagano prženih latinoameričkih Arabika ohrabrenih vijetnamskom Robustom. Ova kafa delikatne gorčine i nota žitarica i citrusa odgovara iskustvu koje ćete osetiti u pariskom kafeu.
Popijte ga kao Parižani: uživajte u svojoj šoljici crne kafe ili pripremite Cafe au Lait ali uvek uz francusko pecivo.
OPIS
Tradicija i duh pariskih kafea spakovani su u šoljicu nežne i uravnotežene kafe, čije meke arome biskvita dodatno obogaćuje delikatna gorčina svetlo pržene Robuste.
SENZORNI PROFIL
Ova mešavina je punog, intenzivnog tela i nosi posebne drvenaste i note žitarica koje dopunjuje tamna krema.
PROCES PRŽENJA
Za ovu mešavinu primenjujemo klasično podeljeno prženje, prosečnog intenziteta i trajanja. Arabika i Robusta se razdvajaju u serijama (80/20). Deo Robuste je neobično svetlo pržen kako bi se istakle delikatne note Arabike.
OPIS SA MLEKOM
U recepturi Cappuccino, ova kafa razvija prijatne note karamele i biskvita, sa dodirom gorkog badema.
REČI EKSPERATA: “World Explorations Paris vraća me u prošlost, kada sam živeo u gradu svetlosti. Svako jutro sam prolazio pored kafea prepunog stalnih gostiju koji su uživali u svom pariskom espresu ili "noisette" dok čitaju novine. Ovaj miris crne kafe i prženih žitarica, sada nalazim u World Explorations Paris, i voleo bih da ga probam sa kroasanom, naravno!“
Jean-Lionel Nogues - Learning Program Manager