


Intensity: 5

Espresso 40ml

Lungo 110ml
Svet je kafu iz Zimbabve zamalo izgubio zbog klimatskih i političkih pitanja pre nego što su se farmeri pridružili Nespresso programu REVIVING ORIGINS sa planom da pokrenu njenu proizvodnju. Tesna saradnja sa poljoprivrednom zajednicom, dovođenje stručnih trenera i uspostavljanje održivih praksi pomoći će dugoročno obnavljanju industrije kafe u Zimbabveu.
Poreklo
Visoke planine i niske temperature u ovom delu Zimbabvea čine ga idealnim za uzgajanje kafe. Još 1990-ih, kada je proizvodnja u zemlji dostigla maksimum od oko 15.000 tona kafe, govorilo se da se njen kvalitet nadmeće sa kenijskom kafom. To su Arabike iz Zimbabvea sa iskričavom svežinom i bogatim ukusima bobica. Međutim, ekonomska nestabilnost, zajedno sa klimatskim promenama, devastirala je sektor kafe. Negativni uticaj nestabilnosti cena i nestašice useva zaverili su se da smanje nivo proizvodnje. 2017. godine, kada se Nespresso uključio u obnovu proizvodnje kafe u ovom predelu, proizvodnja Zimbabvea bila je manja od 500 tona. Zajedno sa Technoserve i farmama kafe vodimo obuku farmera i bavimo se problemima kao što su pokrivenost drveća i pronalaženje rešenja za upravljanje vodama. Ideja nam je da savetujemo novu vladu o politici sektora kafe i osiguramo da postoji infrastruktura da bi ova sjajna kafa stigla na globalno tržište. Sve je to deo pristupa našeg AAA programa održivosti. Nije cilj da se to postigne preko noći, ali dugo smo u tome. Ove godine slavimo ne samo povećanje proizvodnje kvalitetne kafe, već i plasiranje Arabike koja donosi voćne arome i vedru svežinu. Proizvodnja kafe u Zimbabveu se probudila. Ponuda je i dalje ograničena, ali to je razlog da idemo napred.
Prženje
Zrna TAMUKA mu ZIMBABWE su odvojeno pržena. Prvi deo je pržen kratko i svetlo- donoseći slatkoću kafi. Drugi deo je tamno i duže pržen i pomaže uravnoteženju ukusa i aroma, a kafi daje glatkoću.
Aromatični profil
TAMUKA mu ZIMBABWE donosi složenu voćnost i intenzivnu svežinu. Možete uhvatiti note svega, od brusnice, crvenih bobica, ribizle do grožđa.
Probajte sa mlekom:
Probajte TAMUKA mu ZIMBABWE kao Latte Macchiato, i osetite kako mleko daje ovoj kafi kremastu, glatku teksturu i donosi slatke note karamele.