Papua New Guinea
Papua New Guinea
Papua New Guinea
Papua New Guinea
Papua New Guinea
Papua New Guinea

Papua New Guinea

0,00 RSD
71,00 RSD
71,00 RSD
Popust: 0,00 RSD
Obavesti me o sniženju
  • NSZ
10
20
30
40
50
60
70
80
90
100
110
120
130
140
150
160
170
180
190
200
210
220
230
240
250
260
270
280
290
300
310
320
330
340
350
360
370
380
390
400
410
420
430
440
450
460
470
480
490
500
510
520
530
540
550
560
570
580
590
600
610
620
630
640
650
660
670
680
690
700
710
720
730
740
750
760
770
780
790
800
810
820
830
840
850
860
870
880
890
900
910
920
930
940
950
960
970
980
990
1000
OK
Količina: 1 KOM
2
1
Kupuju se u pakovanju od 10 kapsula po ceni od 710,00 RSD.
5

Intensity: 5

Espresso 40ml

Espresso 40ml

Lungo 110ml

Lungo 110ml

Šta leži u korenu istaknutog Q sertifikata ove kafe?  Jedinstvenost Master Origins Papua Nova Gvineja možemo pratiti već od njenog izuzetnog teroara. Dugo izolovana zahvaljujući svojoj ekstremnoj topografiji, sa udaljenim Zapadnim planinama do kojih je ipak stigao moderni svet i doneo plemenite stare sorte Arabika, a to su vrste Tipica, Burbon i Arusha koje su prve zasađene i još uvek vladaju plodnim tlom doline Vagi.

Ali kvalitetna vrsta Arabike sama po sebi ne garantuje posebnost kafe. Uzgajana od strane malih farmera u hladovini, kafa ima koristi od prirodnog i pažljivog uzgoja. Postoji kratak interval između berbe trešanja i odvajanja zrna iz pulpe pre nego što dođe do pogoršanja kvaliteta, a transport kafe preko udaljenih i neravnih terena do mesta prerade nije mali podvig. Zrna prolaze kroz dugi proces fermentacije pre nego što se osuše na suncu. Zrna se nekoliko nedelja odmoraju i stabilizuju. Čuvana na niskim temperaturama na obroncima planine Highlands, duže zadržavaju svoju mednu slast.

Ovo je zrno kafe koje je najnepristupačnije, ujedno najčudnijeg i najegzotičnijeg porekla. Šoljica ove kafe je bogata, elegantna i prepuna voćnih, slatkih nota.  

Papua Nova Gvineja je bogata klasičnim sortama Arabika kao što su Arusha, Tipica i Bourbon. Ovi dragulji iz prošlosti čine esenciju šoljice – delikatnu svežinu sa notama džema i jagode.

Da bi stvorio ove jedinstvene ukuse, lokalni uzgajivač ostavlja  zrnima da odstoje dva dana pre pranja i sušenja na planinskom suncu.

Opis

Klasične sorte Arabike i poseban pristup preradi nakon berbe daju elegantnu svežinu i note džema ovoj Q -sertifikovanoj kafi.

Proces prženja

Zrna ove kafa se podeljeno prže, uz prosečno kratko vreme i nisku temperaturu, što na kraju daje profil posebno svetlog prženja. Najveći deo zrna kafe se svetlo prži, a mali deo tamnije da bi se dodao intenzitet.